Mire is jó egy Külső Akkumulátor? (power bank)

Mire jó egy power bank? A power bank ismertebb nevén külső akkumulátor, ami egy átmeneti megoldás hogy az eszközünk ne merüljön le. Mint azt látni, a felső képen sok eszközünkkel tud kompatibilis lenni a külső akkumulátorunk (power bank), ami nagy előnyt jelenthet. Power bank = Hordozható energia, ami kis méretének köszönhetően elfér akár a zsebünkben is.

A külső akkumulátorról (power bank) röviden ennyi, a következőkbe a Hogyan válasszunk részét nézzük meg.
 

1. mAh kapacitás

Az akkumulátorok mértékegysége a mAh (milliAmperóra). Ez a mértékegység jelöli az akkumulátorunk (power bank) elektromos töltöttségi mennyiségét. Nem árt figyelembe venni pár tényezőt, mint például a hőmérsékletet vagy páratartalmat ami miatt veszíthet a hatékonyságából. Illetve nem szabad a matekra támaszkodni, azaz ha az eszközünk 2500 mAh -ás akkumulátorral rendelkezik, akkor nem árt egy 6000, de inkább egy 8000 mAh -ás külső akkumulátort (power bank) -et beszereznünk.

                

2. Kimeneti feszültség

Fontos a feszültség is, mert ha a külső akkumulátor (power bank) kimeneti feszültsége kisebb mint a töltött eszközé, akkor töltés helyett lemerítjük az akkumulátort. A feszültséget (Volt) minden eszközön megtudjuk nézni. Ezt a szempontot érdemes figyelembe venni vásárlás előtt. 

 

3. USB portok száma

Fontos az USB portjainak száma is, mert 2 porttal akár 2 eszközt is tudunk tölteni. Az 1 portos power bankek-ek általában 1 amperes töltéssel rendelkeznek, a 2 portos külső akkumulátorok (power bank) második portja 2 amper vagy magasabb töltéssel rendelkezik.

 

Pár tipp a helyes használathoz

Egy külső akkumulátor felépítése viszonylag egyszerű, de figyelembe kell vennünk pár dolgot.

  • Ha nem használod a power bank-et, akkor tartsd száraz és szobahőmérsékletű helyen.
  • Ne hagyd bedugva feleslegesen ha már feltöltődött az eszközöd.
  • Hálózatról töltve hamarabb feltöltődik mint számítógépről, de miközben töltjük a külső akkumulátort nem szabad párhuzamosan tölteni az eszközeinket.